KOSC en Luctor trotseren koplopers

Beeld uit de wedstrijd tussenTubanters (donkere shirts) en Elinkwijk

KOSC en Luctor et Emergo hebben zondag de beide ongenaakbare koplopers hun eerste puntverlies bezorgd. KOSC hield in eigen huis Voorwaarts Twello op 0-0, terwijl Luctor et Emergo in een strijd der latijnse clubs 1-1 gelijk speelde Robur et Velocitas. In 3A leverde boekte Eilermark de eerste overwinning in de derby tegen De Tubanters: 2-3.

2e klasse J
Veel mooier krijg je het affiche niet: Luctor et Emergo (ik worstel en kom boven) tegen Robur et Velocitas (kracht en snelheid). De Apeldoorners waren nog zonder puntverlies en leken dat ook vandaag te blijven. Robur kwam met 1-0 voor en Luctor kwam met tien man te staan. De Almeloërs deden echter hun naam eer aan en kwamen via Middelkamp alsnog op gelijke hoogte. KOSC temde vandaag de scoringsdrift van Voorwaarts. De bezoekers hadden in vier duels al 21 keer gescoord, maar vonden tegen de Ootmarsummers geen gaatje. Het bleef in de Siepelstad zoals het begon: 0-0. PH pakte zijn eerste competitiepunt door bij BWO met 2-2 gelijk te spelen. Daarmee staat het nu op gelijke hoogte met MVV’29 dat in Hengelo kansloos was tegen Achilles’12: 4-1. ATC’65 boekte bij Helios de eerste seizoenszege: 1-2. SDC’12 speelde vrijdagavond al en was kansloos bij Schalkhaar: 5-0.

3e klasse A
Veel oude bekenden stonden tegenover elkaar op Sportpark Diekman bij het piepjonge De Tubanters tegen het ervaren Eilermark. De ervaring gaf de doorslag vanmiddag, want Eilermark won met 3-2, onder meer door twee treffers van Ruud ter Heide. De Tubanters blijft daardoor puntloos, terwijl Eilermark de eerste zege boekte. Vogido liet zich in een andere derby verrassen door Suryoye-Mediterraneo (0-1), Daardoor is NEO, dat bij Oldenzaal een eenvoudige 3-0 zege boekte, na alleen koploper in 3A. Victoria’28 volgt dankzij een 4-1 zege op DSVD op de voet. Ook Reutum blijft uitstekend presteren. Bij het nog puntloze AJC’96 wonnen zij eenvoudig met 3-0. De duels tussen De Tukkers en SC Enschede (2-2) en Juventa’12 en WVV’34 (1-1) eindigden onbeslist.

3e klasse B en C
In de 3e klasse B verslikte Twenthe zich op eigen veld in TKA uit Apeldoorn: 2-3. Twenthe zakt daardoor ver weg in het rechterrijtje. In 3C moest Bon Boys zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel bij Dinxperlo. Een tegenvaller, omdat Dinxperlo tot dusverre slechts één puntje sprokkelde.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*