Historische zege voor Hulzense Boys

Beeld uit de wedstrijd Hulzense Boys - De Esch

Hulzense Boys heeft de eerste overwinning ooit in de 2e klasse binnen. In Hulsen werd De Esch – een andere debutant – met ruime cijfers verslagen: 4-0. Excelsior’31 pakte een punt in de subtopper tegen SDC Putten. Op sportpark De Putter Eng werd niet gescoord.

Hoofdklasse B
In Putten is Excelsior’31 er niet in geslaagd de aansluiting met de subtop te realiseren. Tegen nummer drie SDC Putten bleef het duel steken op 0-0. Kansen waren er wel aan beide zijden, waarbij Excelsior’31 heeft vaakst bij een doelpunt in de buurt kwam. Door de remise blijft Excelsior steken op plek acht, maar met slechts drie punten achterstand op nummer twee Genemuiden.

1e klasse D
Voor Hulzense Boys gaat 15 oktober 2015 de boeken in als een historische dag. Met een 4-0 zege op De Esch boekte de ploeg van Jurgen Kok de eerste overwinning ooit in de eerste klasse. Krap een kwartier had Hulzense Boys nodig om De Esch op de knieën te krijgen. Het stond op dat moment al 3-0, door onder meer twee doelpunten van Menno Kamphuis. Hulzense Boys staat nog wel laatste, maar heeft nu gezelschap gekregen van De Esch. Daarboven staan drie ploegen met vier punten en daaronder bevinden zich DETO en Vroomshoopse Boys. DETO moest in eigen huis haar meerdere erkennen in DUNO, terwijl Vroomshoopse Boys tekort kwam tegen SVZW. Met de vroeg opgelopen 2-0 achterstand was het duel feitelijk al beslist, zeker nadat Vroomshoopse Boys al binnen een half uur met tien man kwam te staan na rood voor Jordi Brinkman. SVZW hervindt door de zege na twee nederlagen weer de aansluiting met de top. DOS’37 speelde verdienstelijk met 3-3 gelijk bij WHC na een 3-1 achterstand en handhaaft zich daarmee in de middenmoot.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*