Historische promotie Diepenheim, handhaving SVVN en RSC

Doelpunt in de maak voor BWO tegen Stevo (foto: Maaike Oostendorp-Rikkerink)

In de blakerende hitte vielen dit weekend weer de nodige beslissingen in de nacompetitie. Diepenheim promoveerde ten koste van MEC voor het eerst in haar bestaan naar de 4e klasse, terwijl SVVN en RSC handhaving wisten te bewerkstelligen. Dat laatste hangt voor Stevo en TVC’28 aan een zijden draadje na nederlagen in de heenwedstrijd tegen respectievelijk BWO en FC Winterswijk.

Zaterdagvoetbal
DETO en Lelystad’67 gaan zaterdag in Vriezenveen bepalen wie komend seizoen uitkomt in de 1e klasse. De heenwedstrijd in Flevoland leverde geen winnaar op: 2-2. DETO was de wat makkelijker voetballende ploeg en kwam ook tot twee keer toe op voorsprong. Frank Smit zette de ploeg uit Vriezenveen al vroeg op voorsprong, maar zag de thuisclub nog voor rust gelijkmaken. Na rust volgde hetzelfde recept nog een keer. De sterk spelende Qays Shayesteh maakte 1-2, maar al vrij snel was het weer gelijk.

Blauw Wit’66 staat op de drempel van een historische promotie naar de 2e klasse na de 2-0 zege op bezoek bij DSV’61. De ploeg uit Doornspijk maakte in de vorige ronde nog indruk door ON met 5-0 te verslaan, maar Blauw Wit’66 boekte een degelijke overwinning, gesteund door een vroege treffer van Paul Kuipers. Na rust bepaalde Stafan Dijkink de eindstand op 0-2. Zaterdag kan de Holtense formatie het op eigen veld afmaken.

In de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse handhaafde SVVN zich na 120 voetbal in de moordende hitte. Sportlust Glanerbrug greep daardoor naast promotie. In de reguliere speeltijd had SVVN de 2-1 achterstand weggepoetst, in de verlanging bleek de ploeg uit Nijverdal over de langste adem te beschikken: 4-1. Het verschil werd gemaakt door de jonkies Jimmy Schaphof, Chiel Kardijk en Bas Koedijk, die het seizoen starten in de jeugd, maar nu de volledige productie verzorgde. Achilles Enschede zette een forse stap op weg naar promotie door de uitwedstrijd bij CSV’28 in Zwolle met 2-0 te winnen. Ook PW mag nog hopen op promotie na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd tegen Zwolsche Boys. De returns zijn zaterdag.

Zondagvoetbal
Nadat beide teams de eerste horde nog namen, moeten zowel Stevo als TVC’28 nu toch vrezen voor degradatie uit de eerste klasse. BWO was zondag op eigen veld met 2-0 te sterk voor Stevo. Timo Voss schoot de Hengeloërs uit een rebound in de eerste helft op voorsprong en na rust verdubbelde Bryan Nijhof met een uithaal de score. Het was een verdiende zege voor een voetballend beter BWO. Stevo zal op pinkstermaandag alles uit de kast moeten halen om degradatie te voorkomen. Datzelfde geldt ook voor TVC’28, dat op bezoek bij FC Winterswijk tegen de kleinst mogelijke nederlaag aan liep: 1-0.

Oldenzaal heeft een grote stap gezet op weg naar handhaving in de 3e klasse. Het heenduel tegen Borne werd met ruime cijfers gewonnen: 5-1. Bij de andere duels kan het nog alle kanten op. Losser en Hengelo kwamen niet tot scoren in hun eerste duel, terwijl Avanti Wilskracht een kleine voorsprong nam op LSV door met 1-0 te winnen in Glanerbrug.

Diepenheim is het komend seizoen actief in de 4e klasse. Dat is een primeur voor de club uit Het Stedeke, dat vrijwel altijd in de kelder van het amateurvoetbal bivakkeerde. Na een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd, werd ook de return tegen MEC winnend afgesloten. Joost Elderink zorgde voor de historische treffer voor zijn club. RSC blijft in de 4e klasse, nadat het ook de return tegen Fleringen in winst wist om te zetten. Na de 3-1 in Fleringen werd het zondag in Rossum 4-2.

Zenderen Vooruit lijkt na drie seizoenen in de 5e klasse ook hard op weg naar een terugkeer in de 4e klasse. In de heenwedstrijd tegen Neede boude ZV door een 3-0 zege een ruime marge op. Het Centrum versloeg Vasse op eigen veld met 2-1. De return van deze wedstrijden zijn op pinkstermaandag.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*