Geen verrassingen in districtsbeker

Hoewel een aantal clubs dicht bij een surprise was in de Districtsbeker Oost, gingen uiteindelijk de clubs door die dat aan hun stand verplicht zijn. EMOS kwam het verst, maar moest uiteindelijk in de strafschoppenserie de winst laten aan het twee klassen hoger spelende BWO.

Zaterdag tegen zondag
Er stonden verschillende duels tussen zaterdag- en zondagclubs op het programma. De meest interessante op papier was die tussen DOS’37 en Rigtersbleek. De zondageersteklasser toonde zich het sterkste en trok met 3-2 aan het langste eind. Enkele tientallen meters verderop onderging DETO hetzelfde lot. Zij moesten hun meerdere erkennen in Longa’30 uit Lichtenvoorde: 1-2. Enter Vooruit won wel van een zondagclub, zij het een lager spelende. De tweedeklasser klopte derdeklasser NEO met 4-2. Tubantia stond tachtig minuten lang op voorsprong tegen AZSV, dat een etage hoger uitkomt. In de laatste tien minuten trok de club uit Aalten de zaken toch nog recht: 2-3.

David tegen Goliath
De Davids deden het vrijwel allemaal niet onverdienstelijk, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen tegen de Goliaths. Excelsior’31 was tegen het twee klassen lager spelende DZSV de betere, maar kon dat maar moeizaam in de score uitdrukken. Een treffer va Patrick Gerritsen was uiteindelijk beslissend. De reserves van datzelfde Excelsior’31 zijn uitgebekerd. Tegen hoofdklasser Silvolde was het verschil duidelijk, al mocht Nick Haase nog wel de eretreffer maken. EMOS kwam het dichtst bij een verrassing en dwong tegen BWO een strafschoppenserie af. Daarin kwam de tweedeklaser met de schrik vrij. DES verweerde zich kranig tegen eersteklasser Heino dat niet goed speelde, maar uiteindelijk toch verder bekert: 0-2. Stevo zette de grootste uitslag neer. Tegen Eilermark werd een duidelijke 5-0 zege geboekt.

En verder
Tot slot nog een duel tussen twee clubs uit de zaterdag 3e klasse D: Oranje Nassau wint daarin nipt met 2-1 van Voorwaarts. Donderdag waren er ook al twee duels. De Tukkers (3-0 tegen Grol) en De Tubanters (5-2 tegen RKZVC) werden beiden uitgeschakeld. Zondag komt Juventa’12 nog in actie, tegen Dinxperlo.

4e klasse D
Er was ook één competitieduel vandaag. PW won daarin in het restant van de eerste gestaakte wedstrijd met 2-0 van FC Winterswijk en blijft goed meedoen in de subtop.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*