Excelsior’31 wint in extremis, DETO heeft weer lucht

DETO juicht, Vroomshoopse Boys treurt (foto: Erwin Heuver)

In de hoofdklasse B boekte Excelsior’31 vanmiddag een lekkere zege. En dan vooral omdat de winnende treffer in de slotminuut viel. DETO won, zij het met moeite, van Vroomshoopse Boys en heeft weer wat lucht ten opzichte van de andere staartploegen in de 1e klasse D.

Hoofdklasse B
Excelsior’31 en AZSV maakten er niet bepaald een enerverende wedstrijd van op De Koerbelt. De intenties van Excelsior’31 waren wel positief, maar de Rijssenaren kwamen niet door de stugge Aaltense defensie heen. Het duel leek dus af te stevenen op 0-0, maar kort voor tijd scoorde Cem Köse voor Excelsior’31 toch nog de bevrijdende treffer. Excelsior’31 staat nu op de achtste plaats, maar dat vertekent nogal, omdat de achterstand op nummer twee DOVO slechts drie punten is.

Cem Köse (rechts op de foto) besliste de wedstrijd in het voordeel van Excelsior’31 (foto: Jan Sanderman)

1e klasse B
DETO boekte een belangrijke zege in de derby tegen Vroomshoopse Boys en neemt zo wat afstand van de onderste plaatsen. Het leek aanvankelijk een makkelijke middag te worden voor de Vriezenveners. Topscorer Frank Smit opende de score op aangeven van Nick Schuur en bij de 0-2 was het precies andersom. Tussendoor kreeg DETO nog de nodige kansen om de score verder op te voeren. Omdat Ramon de Jong kort na rust voor de aansluitingstreffer scoorde, werd het toch weer een wedstrijd. Vroomshoopse Boys bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar dat was tevergeefs.

SVZW heeft de aansluiting met de top verder verloren. In Bennekom kwam de ploeg van Erik Assink na rust terug van een 2-0 achterstand door treffers van Dewi Perik en Maarten Jansen, maar uiteindelijk gingen de Zwaluwen toch kopje onder: 4-2. DOS’37 leek na één helft tegen FC Zutphen op rozen te zitten, maar een 4-1 voorsprong bleek uiteindelijk toch niet voldoende. DOS incasseerde na rust nog drie treffers, waardoor het uiteindelijk 4-4 werd. Tom Hegeman (twee), Maarten Smit en Stefan Huiskes scoorden voor de Vriezenveners. Hulzense Boys en De Esch blijven onderin bivakkeren. Hulzens Boys had weinig in te brengen bij koploper Berkum verloor kansloos: 4-1. De Esch ging op eigen veld nipt onderuit tegen Nunspeet: 0-1.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*