Excelsior’31 veegt vloer aan met ASV Dronten

Excelsior'31 had geen enkele moeite met ASV Dronten (foto: Jan Sanderman)

Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag geen spaan heel gelaten van hekkensluiter ASV Dronten. De polderjongens werden met liefst 8-0 onder voet gelopen. In de 1e klasse D was het opnieuw kommer en kwel. Alleen Vroomshoopse Boys pakte punten, maar zij spelden tegen een Twentse collegaclub. De overige clubs verloren allemaal.

Hoofdklasse B
Excelsior’31 revancheerde zich voor de offday van vorige week tegen SC Genemuiden. De tegenstander was dit keer weliswaar van een ander kaliber, maar de hoogte van de zege was toch wel alles zeggend: 8-0. De wedstrijd was feitelijk na een kwartier al gelopen. Hielke Penterman en Melvin Velthuis scoorden in een tijdsbestek van enkele minuten. Excelsior’31 freewheelde daarna naar een monsterzege tegen de zwakke opponent. Patrick Gerritsen bepaalde de ruststand op 3-0 en na rust voegden de Rijssenaren daar nog vijf treffers aan toe: invaller Dylan Vosskuhler (tweemaal), Niek Davina en Hielke Penterman (eveneens twee keer) bepaalde de eindstand op 8-0. De mooiste treffer van de middag was de 6-0 van Penterman, die een dieptepass van Jurgens knap aan nam en al even knap binnen schoot.

1e klasse D
Het was – niet voor het eerst – een slechte zaterdag voor de Twentse clubs in D. Alleen Vroomshoopse Boys stapte met een overwinning van het veld, maar die speelden dan weer tegen Hulzense Boys. Tim van der Kolk zette de club uit Vroomshoop al vroeg op voorsprong. Daarna had Hulzense Boys wel een overwicht, maar het kwam amper tot kansen. Ton Kunst scoorde met een fraaie lob nog voor rust de 0-2 en dat bleek eigenlijk al de genadestoot. Uiteindelijk was 0-2 ook de eindstand. SVZW verloor vandaag tegen WHC opnieuw een topduel. Het was de vierde nederlaag van het seizoenen die vier clubs vormen momenteel ook de top vier. Maarten Jansen maakte de 0-1 achterstand na rust nog wel ongedaan, maar WHC vertrok uiteindelijk met een 2-1 overwinning op zak naar Wezep.

DOS’37 kwam tekort tegen het eveneens hooggeklasseerde DUNO. In een troosteloze ambiance in Doorwerth werd het 3-1 voor de thuisclub. Marc Meier bracht DOS na een 1-0 achterstand nog voor rust op gelijke hoogte, maar de thuisclub zette dat na rust recht en won met 3-1. DETO is er opnieuw niet in geslaagd punten te pakken. KHC was in Vriezenveen vanmiddag met 0-3 te sterk. DETO staat nog altijd niet op een rechtstreekse degradatieplek, maar de veilige tiende plek verdwijnt ook langzaam maar zeker uit beeld. De Esch verloor voor de tiende keer op rij en blijft hekkensluiter. Er leek vandaag meer in te zitten tegen Go Ahead Kampen. Koen Vehof zette de Oldenzalers op voorsprong, maar die kon De Esch uiteindelijk toch niet vasthouden: 2-1.

En verder…
In de 2e klasse H leden Enter Vooruit en Sparta Enschede dure nederlagen. Enter Vooruit ging op eigen veld onderuit tegen DZSV (0-1), terwijl Sparta op bezoek bij DOS Kampen een 2-1 nederlaag moest slikken. DZC’68 won wel weer, waardoor de koploper steeds verder uit het zicht verdwijnt.

Oranje Nassau haalde in de 3e klasse D  de dubbele cijfers tegen hekkensluiter Lemele. Het werd in Almelo 10-0. De jonge Nordin Azhimi nam de helft van de productie voor zijn rekening. Voorwaarts blijft wel koploper, al ging het vanmiddag tegen RKSV erg moeizaam. De Rijsenaren namen een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk werd het nog 2-4, waarbij de thuisclub allerminst te spreken was over enkele beslissingen van de scheidsrechter.

In de 4e klasse D maakten de koplopers geen fout. ASV’57 won op bezoek bij Daarle met 4-1, terwijl Achilles geen enkele moeite had met FC Winterswijk: 6-1. ASV’57 is nu klaar met de eerste periode, want zij zijn volgende week vrij. Achilles speelt komende week wel, zij gaan op visite bij PW. Bij winst is Achilles op doelsaldo winnaar van de eerste periode, bij ieder ander resultaat gaat die prijs naar ASV”57

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*