Excelsior’31 klautert verder omhoog op de ranglijst

Bij Excelsior'31 debuteerde de 17-jarige Jasper Veltkamp (foto: Jan Sanderman)

Excelsior’31 heeft na een moeizame start eindelijk het rite gevonden. Zaterdag werd Flevo Boys met 4-2 verslagen. In de eerste klasse blijven de Twentse clubs matig presteren. Alleen DOS’37 kwam tot winst en stijgt naar de middenmoot. De overige vijf clubs verloren allemaal.

Hoofdklasse B
Na ACV en NSC boekte Excelsior’31 voor de derde keer op rij een overwinning. Op De Koerbelt werd Flevo Boys met 4-2 verslagen. De polderbewoners kwamen tot twee keer toe terug, maar de zege van Excelsior’31 kwam nauwelijks in gevaar. Michel Gerritsen Mulkes, Niek Davina, Patrick Gerritsen en Hielke Penterman waren trefzeker voor de Rijssenaren. Excelsior’31 staat nu achtste met 13 punten, maar de verschillen zijn klein. De achterstand op koploper DOVO is slechts vier punten.

1e klasse D
Bij SVZW zit de klad er enigszins in. Na vier overwinningen op rij, werd tegen koploper Berkum de tweede achtereenvolgende nederlaag geleden. In Zwolle was de thuisclub met 2-0 te sterk. SVZW maakt daarom pas op de plaats op de ranglijst. DOS’37 deed wel goede zaken.  In eigen huis werd door doelpunten van Meijer, Smit en Oude Booijink KHC uit Kampen met 3-0 verslagen. De vier overige Twentse clubs verloren allen en staan in de onderste regionen. DETO ging bij subtopper Go Ahead Kampen met 3-2 onderuit. Smit en Nijhuis uit een strafschop brachten DETO twee keer dichterbij maar een punt bleef buiten handbereik. De Esch was dicht bij een verrassing tegen het hooggeplaatste WHC, maar een 1-0 voorsprong door Vehof werd alsnog teniet gedaan: 1-2. Ook het nog puntloze Hulzense Boys mocht met een 2-1 voorsprong bij rust hopen op een verrassing bij DUNO, maar de ploeg uit Doorwerth stelde na rust orde op zaken: 5-1. Vroomshoopse Boys was op eigen veld kansloos tegen Nunspeet: 0-3.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*