Enter Vooruit overrompelt Stevo in eerste kwartier

Beeld uit de wedstrijd Stevo-Enter Vooruit (foto: Henk Pluimers)

Slechts vier Twentse clubs hebben zich geplaatst bij de laatste 32 van de Districtsbeker Oost. In de tussenronde vonden zaterdag voor Stevo en Rigtersbleek hun Waterloo. Alleen Excelsiior’31, Enter Vooruit, Oranje Nassau en BWO zitten in de vissenkom als er op 10 januari wordt geloot.

Enter Vooruit overrompelde Stevo gisteren in het eerste kwartier en legde daarmee de basis voor de overwinning. Henri Knol (tweemaal) en Kevin Peppels zorgden ervoor dat het na 14 minuten al 0-3 stond. Stevo rechtte in de tweede helft de rug en kwam via Mark Voshaar en Mark Gelhever nog dichtbij. De 2-3 viel in de 86e minuut, waarna Enter Vooruit nog enkele angstige momenten beleefde, maar een penaltyserie zat er niet meer in voor Stevo. Dat zou gezien het spelbeeld ook teveel van het goede zijn geweest.

Ook Rigtersbleek ging onderuit bij een tweedeklasser. RKZVC, dat zich vorig seizoen ook al een cupfighter toonde, won na strafschoppen. Rigtersbleek maakte een 2-0 achterstand nog wel ongedaan via Mitchel Zephat en Jasper Agelink, maar na strafschoppen ging het alsnog mis. Voor RKZVC scoorde Waldo Rheberegen, die vorig seizoen nog het shirt van Rigtersbleek droeg.

Helaas werd er voor de tweede achtereenvolgende week een wedstrijd gestaakt. Nadat de scheidsrechter bij Rijssen Vooruit-SVVN in het inhaalduel in 3D kort na rust aan beide teams twee keer rood gaf besloot hij vanwege alle commotie de wedstrijd te staken. Het stond op dat moment 2-1 voor de thuisclub.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*