Enter Vooruit in topper langs Sparta

Daan Akkerman van Sparta houdt een handvol verdedigers van Enter Vooruit bezig (foto: Henk Pluimers)

In 2H boekte Enter Vooruit een 1-0 zege op Sparta Enschede en blijft daardoor koploper DZC’68 op de voet volgen. Oranje Nassau pakte in 3D de kopppositie over na een 3-1 zege op Rijssen Vooruit en een zeperd van de afgeloste koploper Voorwaarts bij Juliana’32.

2e klasse H
De topper tussen Enter Vooruit en Sparta was grotendeels in balans en vanwege twee behoedzaam opererende teams was het geen kansenfestival in Enter. De jonge Kevin Peppels was uiteindelijk matchwinner, toen hij kort voor rust het net trof achter doelman Gijs Krukkert. De thuisclub bleef daardoor in het spoor van DZC’68, terwijl Sparta even pas op de plaats maakt. De overige Twentse teams vinden we terug in het rechterrijtje. Hellendoorn kon de verrassende zege bij DZC’68 geen vervolg geven en verloor op eigen veld met 2-1 van ZAC. Den Ham (1-1 tegen WVF) en Quick’20 (2-2 tegen DZSV) sprokkelden wel een puntje, maar blijven hangen in de onderste regionen.

3e klasse D
In 3D is Voorwaarts koploper af na een verrassende 3-2 thuisnederlaag tegen Juliana’32. De club uit Westerhaar kwam nog wel terug na een 2-0 achterstand, maar Soner Petekci schoot de Hengeloërs naar de overwinning. Oranje Nassau zei dankjewel en nam door een 3-1 zege op Rijssen Vooruit de koppositie over. DES sloot aan bij de subtop door bij Wilhelminaschool met 1-0 te winnen. Drienerlo won ook, al koste dat meer moeite dan verwacht bij hekkensluiter Lemele: 3-4. SVVN (4-1 bij Mariënberg), RKSV (0-4 thuis tegen Kloosterhaar) en Blauw Wit’66 (1-7 tegen Bergentheim) moesten dikke nederlagen slikken en blijven daardoor bivakkeren in de onderste regionen.

4e klasse D
ASV’57 heeft de koppositie in 4D weer overgenomen door Achilles in Enschede in de topper met 3-2 te verslaan. Aan het andere uiteinde van de ranglijst wacht Zuid Eschmarke nog altijd op het eerste punt, zaterdag was Daarlerveen op het Diekman met 4-0 duidelijk te sterk. De middenmootduels SC RijssenPW (2-2) en Sportclub DaarleBlauwwitters (1-1) eindigden niet geheel verrassend onbeslist. De laagvliegers DRC’12 (3-0 verlies bij Grolse Boys) en vooral MVV’69 (8-1 tegen FC Winterswijk beten diep in het stof.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*