Eerste nederlaag voor SVZW

DOS'37 viert de overwinning bij Nunspeet

SVZW heeft het eerste puntverlies moeten slikken. Op eigen veld was DUNO uit Doorwerth met 3-1 te sterk. Na een half uur stonden de Wierdenaren al met 2-0 achter. Excelsior’31 pakte op de valreep een belangrijke zege. Hielke Penterman schoot in Nijkerk tegen NSC vanaf de penaltystip raak: 1-2.

Hoofdklasse B
Die late treffer van Penterman was een zeer belangrijk, want dankzij de 2-1 zege nestelt Excelsior’31 zich wat comfortabeler in de middenmoot. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Op slag van rust schoor Van den Brom NSC op voorsprong. Pas halverwege de tweede helft maakten de Rijssenaren via Hakim Ezafzafi gelijk, waarna Penterman in de slotminuut de zege veilig stelde.

1e klasse D
De Twentse teams in de eerste klasse hebben het nog altijd lastig. Vandaag onttrokken alleen DOS’37 en DETO zich aan de malaise. Door een 2-0 zege bij Nunspeet heeft DOS’37 weer aansluiting gevonden bij middenmoot. DETO snoepte koploper Berkum de eerste punten af, maar met het 0-0 gelijkspel schieten de Vriezenveners op de ranglijst toch niet zoveel op.

SVZW profiteerde niet van het puntverlies van Berkum. Het raakte zelfs verder achterop door in eigen huis met 3-1 te verliezen van DUNO. Een snel opgelopen 2-0 achterstand werd na rust teruggebracht door Dariusz Andrzejak, maar niet veel later was het duel beslist.

De overige Twentse teams blijven net als DETO onderin hangen. De debutanten De Esch en Hulzense Boys blijven na een nieuwe nederlaag steken op drie punten. De Esch ging met 4-2 onderuit bij FC Zutphen, terwijl Hulzense Boys thuis kansloos was tegen Go Ahead Kampen: 1-6. Vroomshoopse Boys kon door een 1-0 nederlaag bij WHC in Wezep ook geen punten aan het totaal van vier toevoegen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*