Dramatische middag voor TVC’28, HSC’21 en “Bleek” winnen

TVC'28

HSC’21 heeft de eerste zege van 2017 te pakken. Lang zag het daar niet naar uit, maar in de laatste twintig minuten liepen de Haaksbergenaren de beloften van De Graafschap onder de voet: 2-5. Rigtersbleek boekte een knappe zege tegen Alcides, waar TVC’28 juist een dure nederlaag leed bij concurrent Longa’30: 4-3. een grote stunt was er in de vijfde klasse, waar UDI het tot dusverre ongenaakbare Sportlust Glanerbrug op een nederlaag trakteerde.

Derde Divisie B
Na nederlagen tegen Quick’20 en Westlandia was HSC’21 hard aan een zege toe. Dat leek er vanmiddag lange tijd niet van te komen. Joost Exterkate zette HSC’21 al wel vroeg op voorsprong, maar Marlon Versteeg maakte na een kwartier alweer gelijk. Na rust leek HSC’21 door te drukken, maar liep het door defensief geklungel tegen een nieuwe achterstand aan via Delano Burgzorg. Na zeventig minuten kantelde de wedstrijd. Eerst maakte Cenk Uguz gelijk, waarna Koen Huntelaar van De Graafschap tegen een rode kaart aanliep. Het verzet van de thuisclub was daarmee gebroken. Via invaller Tom ter Hogt, Bas ter Hogt en nogmaals Cenk Uguz eindigde het duel in 2-5.

1e klasse E
Rigtersbleek boekte een nette 2-0 overwinning op Alcides. Beide treffers werden gescoord door Mitchell Zephat. Voor rust zette hij de Enschedeërs op voorsprong. Vlak voor tijd maakte hij een eind aan de illusies van Alcides. Door deze zege klimt Rigtersbleek naar plek vier.

TVC’28 heeft verzuimd de aansluiting met de andere ploegen onderin weer te hervinden. Bij nummer 12 Longa’30 kwam TVC’28 een kwartier voor tijd op een 3-1 voorsprong en leek het duel beslist. Daarna werd het echter razendsnel 3-3 en tot overmaat van ramp werd het in de 93e minuut ook nog 4-3 voor de ploeg uit Lichtenvoorde. Jeffrey Huizinga zette TVC’28 na een kwartier op voorsprong. Kort voor rust maakte Longa’30 gelijk, waarna TVC’28 verzuimde met een voorsprong te gaan rusten, nadat Stef Roelofs een strafschop miste. Na rust scoorde Roelofs wel en een kwartier voor tijd zette Huizinga TVC’28 op een geruststellende 3-1 voorsprong. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk, waarna Jurgen Wiegerinck de Tubbergenaren in rouw dompelde. TVC’28 staat nu laatste met zes punten achterstand op Longa’30 dat op een nacompetitieplek staat.

En verder…
PH schoot in 2J uit zijn slof en won met 6-2 van Robur et Velocitas. Guy van Straaten was met drie treffers het meest trefzeker. ATC’65 blijft hangen in de degradatiezone na een 2-1 nederlaag bij Voorwaarts Twello.

In 3A boekte Juventa’12 een eenvoudige 4-0 overwinning op De Tubanters en in 4B deed Avanti Wilskracht goede zaken. Het won zelf met 1-0 van TVO, terwijl koploper Barbaros twee punten morste tegen EMOS: 1-1. BSC UnissonHet Centrum eindigde onbeslist: 1-1.

In 5A zorgde UDI voor een stunt door Sportlust Glanerbrug de eerste nederlaag toe te brengen. Oudprof Kevin Spanjaard zette zijn club op het goede spoor met de openingstreffer, waarna UDI uitliep tot 3-0. Sportlust kon enkel nog de eer redden door een tegentreffer van Desmond Holtman.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*