Doelpunten vallen als rijpe appelen

Lennard Mulderij (links) heeft zojuist gescoord voor DOS'37 (foto: Jeroen Tempert)

Het was een druilerige, waterkoude zaterdagmiddag, maar de toeschouwers hebben zich op de meeste velden volop kunnen vermaken. Er werd flink wat gescoord. Zo ook bij PW-Achilles, waar de bezoekers dankzij een 4-3 overwinning de eerste periode pakten in de 4e klasse D.

Hoofdklasse B
Op bezoek bij Sparta Nijkerk leek Excelsior’31 op een nederlaag af te stevenen, maar dankzij een doelpunt in de slotminuut hielden de Rijssenaren toch nog een punt over aan het bezoek aan Nijkerk. Alle doelpunten bielen in de laatste twintig minuten. Nadat Sparta op voorsprong was gekomen, werd het binnen zestig tellen weer gelijk door een eigen doelpunt van Makizodila. Weer zes minuten later kwam Sparta opnieuw op voorsprong en die stand bleef staan tot de absolute slotfase, ondanks enkele grote kansen voor Excelsior’31. In de slotminuut was het toch raak. De mee naar voren gekomen Melvin Koetsier verlengde de bal met het hoofd, waarna het beslissende zetje werd gegeven. De hectiek was kennelijk groot, want wie de 2-2 uiteindelijk maakte, dat is tot op het moment van schrijven een raadsel.

1e klasse D
Ook de de 1e klasse D vielen de doelpunten bij bosjes, maar helaas voor de Twentse ploegen veelal in het voordeel van de tegenstanders. SVZW leidde een pijnlijke nederlaag bij KHC. Toen Dewi Perik na een klein uur spelen de 1-3 aantekende leek het duel beslist, maar SVZW gaf die riante voorsprong toch nog uit handen: 4-3. KHC kwam in het duel op voorsprong, maar dankzij een doelpunt van Maarten Jansen was de ruststand 1-1. Na rust maakte Dewi Perik zowel de 1-2 als de 1-3, maar dat was dus onvoldoende.

Het Twentse onderonsje tussen DOS’37 en Hulzense Boys eindigde ook in 4-3. Menno Kamphuis zette de bezoekers op voorsprong, maar nog voor rust was het duel gekanteld dankzij twee doelpunten van Lennard Mulderij. Hulusi Yilmaz zette beide partijen na rust weer op gelijke hoogte, maar daarna besliste DOS’37 het duel door treffers van Stef van der Velden en Tom Hegeman. Malke Gecer bepaalde de eindstand op 4-3.

Verslagenheid in beeld. Doelman Tim Sickman van Vroomshoopse Boys treurt (foto: Erwin Heuver)

Voor DETO, Vroomshoopse Boys en De Esch viel er vandaag geen eer te behalen. DETO stond tegen Bennekom lang op een 1-0 achterstand, maar zag Bennekom in de slotfase nog twee keer scoren: 3-0. Vroomshooopse Boys was niet opgewassen tegen DUNO, dat met liefst 6-0 won op sportpark De Bosrand. DUNO toonde zich daarbij zeer effectief en benutte vrijwel iedere kans. De Esch had tegen koploper Berkum niet in te brengen en ging thuis met 7-1 onderuit. Koen Vehof zette De Esch nog wel op voorsprong, maar al bij rust was het een gelopen koers: 1-3. Na rust kwamen daar nog vier treffers bij.

En verder…
Sparta Enschede en Enter Vooruit hebben door een zege twee puntjes van de grote achterstand op DZC’68 afgeknabbeld. De Doetinchemmers speelden gelijk. Sparta won thuis met 3-2 van WVF. Ronald te Morsche (twee keer) en Daan Akkerman zetten een 0-1 achterstand om in 3-1, waarna het slotakkoord voor WVF was. Enter Vooruit won ruim met 5-2 bij IJVV. Ron Smit en Henri Knol scoorden beide twee keer, de andere treffer kwam van Marco ter Weel. Hellendoorn is na een 3-0 thuisnederlaag tegen KHC gezakt naar de 12e plaats en gaat na de zesde nederlaag in de laatste zeven wedstrijden zorgelijk de winterstop in. Voor Quick’20 lijkt het doek nu al gevallen. Ook tegen de nummer voorlaatst ZAC gingen de Oldenzalers hard onderuit: 5-0.

In 3D blijven Oranje Nassau en Voorwaarts elkaar op de hielen zitten. beiden maakte opnieuw geen fout vandaag. Voorwaarts omzeilde de lastige klip Wilhelminaschool vrij eenvoudig (3-0), terwijl ON Juliana’32 in Hengelo met 2-0 de baas was. Voor Rijssen Vooruit was het een pijnlijke zaterdag. Bij nummer 3 Bergentheim werd met liefst 10-2 verloren.

In 4D eiste Achilles Enschede de eerste periode voor zich op. Een 4-3 zege bij PW was daarvoor voldoende. Makkelijk ging het niet zoals blijkt uit de uitslag, maar het feest was er niet minder om. Daan Dokter was met drie treffers de grote man bij Achilles.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*