DOS’37 duwt DETO verder in de zorgen

DOS'37 viert feest nadat Dennis Boshoeve de 0-2 heeft gescoord (foto: Jeroen Tempert)

DOS’37 heeft na jaren weer eens in competitieverband gewonnen van DETO. Na een 0-0 ruststand maakten de geelzwarten het in de tweede helft af: 0-3. Excelsior’31 gaat sluipenderwijs richting de top van de Hoofdklasse B. Gisteren won de ploeg voor de derde keer op rij, Eemdijk werd met 2-1 verslagen.

Hoofdklasse B
Excelsior’31 zet de goede reeks voort tegen Eemdijk. Al voor rust waren de Rijssenaren duidelijk de sterkere ploeg, maar werd dat niet in de score uitgedrukt. na rust lukte dat wel. Met een afstandsschot zette Boy Boeloerditi Excelsior’31 op voorsprong en een kwartier voor tijd besliste routinier Amanuel Isa het duel. In de slotminuut scoorden de bezoekers voor de statistieken nog tegen. Excelsior’31 klimt naar de vierde plaats met slechts drie punten achterstand op koploper DOVO.

1e klasse D
De derby van Vriezenveen werd voor het eerst sinds lange tijd een prooi voor DOS’37. Voor rust was er sprake van een typische derby: veel spanning, weinig goed voetbal en dus ook geen doelpunten. Na rust zetten de geelzwarten de wedstrijd naar hun hand. Marc Meier opende kort na rust de score uit een rebound. Die stand bleef lang staan. Twaalf minuten voor tijd kopte Dennis Boshoeve – die vrijdag op deze site nog de hoop uitsprak eens te winnen van DETO – zijn club hoogstpersoonlijk naar de winst. In de slotfase maakte Tom Hegeman het DOS-feestje compleet door een strafschop te verzilveren. Door de overwinning heeft DOS’37 de aansluiting met de middenmoot hervonden, terwijl voor DETO de situatie steeds zorgelijker wordt.

Beeld uit de wedstrijd Vroomshoopse Boys (blauwe shirts)-De Esch (foto: Erwin Heuver)

SVZW deed goede zaken door in eigen huis met 3-0 te winnen van Nunspeet. Yessin Maskoul zette de Zwaluwen voor rust op voorsprong op aangeven van Kevin Aman. Na rust besliste Dariusz Andrzejak door twee keer te scoren. Vlak na rust maakte hij de 2-0 en twintig minuten voor het einde de 3-0. SVZW heeft door deze zege koploper Berkum weer in het vizier. Vroomshoopse Boys verschafte zichzelf weer wat lucht door De Esch met 2-1 te verslaan. Dat ging moeizaam, want De Esch was niet de mindere. Pas in de slotfase besliste Ton Kunst de wedstrijd in het voordeel van Vroomshoopse Boys. Harold Kivits had de thuisclub voor rust op voorsprong gezet, maar Bart Benneker maakte na rust vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. Hulzense Boys kon het goede gevoel na de overwinning tegen DETO niet vasthouden. Het verloor thuis nipt met 1-0 van nummer twee Bennekom. De laatste drie plaatsen in de 1e klasse D worden daardoor bezet door Twentse clubs: DETO, Hulzense Boys en De Esch.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*