Derby’s onbeslist, Vogido slaat slag

Beeld uit de wedstrijd GFC-Hector (foto: Patrick ter Elst - goorsnieuws.nl)

Twee van de derby’s die zondag op het programma stonden eindigden onbeslist. Zowel KOSC-SDC’12 als GFC-Hector eindigden in een 1-1 gelijkspel. Vogido won de lokale derby én topper tegen SC Enschede wel en gaat nu duidelijker aan kop in 3A. In 4A zorgde Aramea voor een verrassing door Barbaros de eerste seizoensnederlaag toe te brengen.

2e klasse J
De derby tussen KOSC en SDC’12 eindigde – we hadden het al voorspeld vrijdag – in een gelijkspel. De 1-1 eindstand was al bij rust bereikt door doelpunten van Fabian Harperink voor KOSC en Rick Blokhuis voor SDC’12. Beide teams blijven daardoor plakken in de middenmoot. Dankzij de vijfde zege op rij heeft Luctor et Emergo de koppositie verstevigd. BWO werd in Hengelo met 3-1 verslagen. Sten Middelkamp maakte opnieuw twee treffers. De verrassing van de dag kwam van MVV’29, dat  met 1-0 won van Robur et Velocitas en daarmee lucht voor zichzelf verschafte. Ramon Lesker was de matchwinner. Onderin boekte ATC’65 een belangrijke en ruime zege op PH (1-5). Achilles’12 verspeelde in Colmschate een 3-1 voorsprong en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 3-3.

3e klasse A
Vogido heeft de koppositie in 3A bestendigd door de derby bij SC Enschede met 3-2 te winnen. Vogido nam een 2-0 voorsprong en bleef de gehele wedstrijd bovenliggend. Lennard Dilling, Bert Verschoor en Niek Busch bezorgden de blauwzwarten de zege. NEO boekte na twee nederlagen tegen De Tubanters weer een zege (4-0) en klimt daardoor naar de tweede plaats. De overige achtervolgers morsten punten. Suryoye Mediterraneo verspeelde op eigen veld twee punten tegen DSVD (2-2) en ook De Tukkers kwam tegen Juventa’12 niet verder dan een puntendeling: 0-0. Victoria’28  verloor zelfs, met 2-1 bij Reutum. Onderin boekte AJC’96 de eerste zege van het seizoen tegen WVV’34 (2-1), dat daardoor ook nadrukkelijk in de gevarenzone is beland. Eilermark zag een goede reeks eindigen tegen Oldenzaal: 2-2.

3e klasse B en C
Twenthe boekte een cruciale zege tegen hekkensluiter Vaassen: 3-2. Makkelijk ging het niet, maar na een achterstand maakte Jasper Groothuis met drie treffers het verschil. Bon Boys kwam niet in actie vanwege een tragisch voorval bij tegenstander GSV’38.

4e klasse A
Losser en Saasveldia blijven elkaar opjagen aan kop van de 4e klasse A. Beiden wonnen vandaag opniuew. Losser was met 3-0 duidelijk te sterk voor UD Weerselo en Saasveldia had geen problemen met hekkensluiter Hengelo: 4-0. Sportclub Overdinkel (1-1 tegen Enter) en Berghuizen (0-0 tegen Almelo) morsten wel punten en haken daardoor verder af. Sportlust Vroomshoop sluit aan bij de subtop door een 3-0 zege bij RSC. Borne deed ook goede zaken door een 1-0- overwinning op La Première. Het middenmootduel tussen Vasse en De Lutte werd gewonnen door de thuisclub: 3-1.

4e klasse B
De Goorse derby tussen GFC en Hector eindigde onbeslist: 1-1.  Het venijn zat in de staart. Zwoverink zette Hector 12 minuten voor tijd op voorsprong, maar Wassink bezorgde GFC toch nog een punt. In de eerste helft had Hector al een strafschop gemist. De verrassing van de dag kwam van Aramea dat koploper Barbaros de eerste nederlaag van het seizoen toebracht: 1-2. Avanti had op gelijke hoogte kunnen komen, ware het niet dat hun wedstrijd tegen de kunstgrasweigeraars van Rietmolen niet door ging. BSC Unisson en EMOS maakten er een doelpuntrijk duel van, dat werd gewonnen door de gasten: 3-5. LSV won met 1-3 op bezoek bij Hoeve Vooruit, dat een moeizaam seizoen kent.

4e klasse H
Holten blijft de goede reeks voortzetten. De ploeg poetste tegen subtopper De Gazelle een 2-0 achterstand weg, om alsnog met 3-2 te winnen. Holten stijgt daardoor naar plaats vier op de ranglijst.

5e klasse A
In 5A blijft Zenderen Vooruit Sportlust Glanerbrug de strijd om de kop op de hielen zitten. Sportlust Glanerbrug won ook haar tiende duel, maar gaf tegen Heracles bijna nog een 3-0 voorsprong uit handen: 2-3. Zenderen Vooruit won overtuigend met 3-0 van Langeveen. DTC’07 haakt verder af. Vandaag morste de nummer drie dure punten tegen Manderveen: 1-1. SVV’91 had geen kind aan Bornerbroek (1-6) en volgt op plek vier. Fleringen boekte een knappe zege bij Enschedese Boys: 0-2. Verder waren er twee Enschedse onderonsjes. UDI was duidelijk te sterk voor Vosta (0-4) en TVV won op eigen veld met 3-1 van Phenix.

5e klasse B
Buurse en Diepenheim leiden de dans in 5B. Beiden wonnen vandaag opnieuw. Buurse was met 2-0 te sterk in en tegen Lochuizen, terwijl Diepenheim met 3-1 de meerdere was van Delden. De Deldenaren staan nu laatste. Haaksbergen verloor wat terrein in de subtop door een 4-1 nederlaag bij DEO.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*