Derbyprimeur voor Juliana’32

Enter Vooruit moest haar meerdere erkennen in DZC'68 (foto: Henk Pluimers)

De eerste derby tussen Wilhelminaschool en Juliana’32 is een prooi geworden voor de gasten uit Driene. Het werd op sportpark Vikkerhoek 1-2. Enter Vooruit verloor in 2H de topper tegen DZC’68. Die slaat nu een behoorlijk gat, omdat ook Sparta verloor.

2e klasse H
Een slechte dag voor de topploegen in 2H. Enter Vooruit verloor op eigen veld de topper tegen koploper DZC’68 uit Doetinchem. Enter Vooruit begon goed aan het duel en nam al snel een voorsprong via Kevin peppels. In het vervolg van de wedstrijd blekend e bezoekers toch een maatje te groot en zij gingen er dan ook met de winst vandoor: 1-2. Sparta Enschede verslikte zich in mede-subtopper DZSV. Sparta liep vanaf het begin achter de feiten aan en kwam al snel met 2-0 achter. kort voor tijd kwamen de withemden nog terug, maar uiteindelijk eindigde het duel in 1-3. Den Ham drukte Quick’20 steviger op de laatste plaats door in Oldenzaal met 2-1 te winnen. Dat ging met pijn en moeite, want pas in de 89e minuut maakte Den ham de winnende treffer. Hellendoorn ging vrij kansloos onderuit bij WVF: 3-0.

3e klasse D
Juliana’31 staat in de geschiedenisboeken als de eerste winnaar van de Hengelose derby tegen Wilhelminaschool. Pieter Hilgerink maakte tien minuten voor tijd het beslissende doelpunt. De wedstrijd leek af te gaan op een gelijkspel nadat Wilhelminaschool kort na rust een voor rust opgelopen achterstand had goed gemaakt. Voorwaarts maakte geen fout in de derby tegen Kloosterhaar. het werd 1-3 en daarmee was Voorwaarts de meest gelukkige. Oranje Nassau blijft volgen op één punt, dankzij een 2-0 zege op RKSV. Blauw Wit’66 won ruim van Drienerlo, terwijl DES in de middenmoot blijft na een 2-2 gelijkspel tegen Mariënberg.

4e klasse D
Ook in 4D was er een echte derby. Daarlerveen won daar met 4-0 op het veld van buurman Daarle en daarmee bevestigde het de huidige verhoudingen tussen beide clubs. Daarlerveen heeft nog altijd evenveel verliespunten als ASV’57 en Achilles Enschede. ASV’57 speelde een wedstrijd meer en blijft door de eenvoudige 4-1 zege op Blauwwitters koploper. Achilles had eveneens weinig moeite, Grolse Boys werd met 3-0 verslagen. De Diekmanderby tussen PW en Zuid Eschmarke werd door de thuisclub met 4-1 gewonnen, zodat Zuid Eschmarke nog altijd wacht op het eerste punt. MVV’69 snoepte Sportlust Glanerbrug knap een puntje af (1-1), terwijl SC Rijssen met 4-2 won op bezoek bij DRC’12.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*