De gifbeker wil maar niet leeg bij Luctor

Harm Ligtenberg ziet gelaten toe hoe de spelers van fans van Schalkhaar feest vieren (foto: Rene Waning)

Zelfs spreekwoorden kunnen niet meer vertrouwd worden: drie keer bleek geen scheepsrecht voor Luctor et Emergo. De beslissingswedstrijd om de titel in de 2e klasse J ging ook verloren, Schalkhaar won na verlenging met 3-2. Luctor toonde zich in het meeslepende gevecht veerkrachtig, maar stond na afloop wéér met lege handen. De zeker gewaande titel is nu definitief uit het zicht verdwenen.

Na alle tegenslag van de laatste weken leek het balletje lange tijd eindelijk eens de goede kant op te vallen voor Luctor et Emergo. Op het goed bezette sportpark De Koerbelt in Rijssen schoot aanvoerder Danny Jacobs halverwege de tweede helft de 2-1 binnen, waarna de Almeloërs het duel volledig onder controle hadden. Een paar goede kansen om het duel in het slot te gooien werden gemist, waarna het toch nog fout ging. Een diagonale schuiver van Koen Klosters betekende de gelijkmaker en dus een verlenging.

De gelijke stand na negentig minuten was wel conform de krachtsverhoudingen. Het wat makkelijker voetballende Schalkhaar was voor rust de bovenliggende partij. Met snelle buitenspelers zorgden de Sallanders regelmatig voor dreiging en na ruim een kwartier kopte Kevin Manenschijn de 1-0 binnen. Luctor et Emergo kon daar niet heel veel tegenover zetten, maar ging toch met een gelijke stand rusten. Met een hard schot bezorgde Davey Groothedde doelman Goudsmit een lastige klus. Die redde nog wel, maar kon niet voorkomen dat de bal in de rebound door Niels ten Hoeve over de lijn werd gefrommeld. Het was het slotakkoord van een rommelige eerste helft met de nodige irritaties binnen het veld. De jonge scheidsrechter Klunder leidde het duel echter bekwaam en zorgde er voor dat er niet te ver buiten de lijntjes werd gekleurd door de spelers.

Die gelijkmaker was de opsteker die Luctor nodig leek te hebben. Na rust gooide de ploeg de schroom van zich af en ging met het nodige opportunisme op zoek naar meer. Het duel won vanaf dat moment ook aan aantrekkelijkheid, omdat Schalkhaar met snelle uitbraken voortdurend dreigend bleef. De 2-1 van Jacobs, die net als Ten Hoeve kon profiteren van een half verwerkte bal van Goudsmit bleek dus niet beslissend.

In de verlenging werd al snel duidelijk dat het een toevallig goed vallend balletje het duel zou gaan beslissen. Op het tandvlees bleven beide ploegen zoeken naar dat moment. Dat leek er in de eerste verlenging al te komen voor Schalkhaar, maar de inzet van Klosters stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. na 110 minuten was het toch raak via Milan te Riele. Nog een keer de rug rechten was te veel van het goede voor Luctor, het lukte de ploeg niet meer om nog in de buurt te komen van een strafschoppenserie.

De druiven waren logischerwijs enorm zuur voor de Almelose formatie. Sten Middelkamp kon na afloop toch nog wat woorden uitbrengen. Hij zag de ploeg in herhaling vallen. “We hadden de wedstrijd na de 2-1 onder controle, maar geven het toch weer weg. Het is niet de eerste keer dat ons dat gebeurt de laatste tijd. Hoe dat nou kan, tja, zeg het maar.” Aan trainer Kenan Durmusoglu de ogenschijnlijk loodzware taak om de ploeg toch weer op te kalefateren voor de nacompetitie. Promotie kan via die omweg nog altijd, maar dan moet er eerst nog heel wat mentaal lapwerk worden verricht. Middelkamp is er dan niet meer bij. “Ik ga morgen op vakantie”, zegt hij. Waarschijnlijk zouden de meeste van zijn ploeggenoten vanavond zijn voorbeeld graag volgen.

Beslissingswedstrijd kampioenschap 2e klasse J
Luctor et Emergo – Schalkhaar 2-3 (n.v.)
0-1 Kevin Manenschijn (15.)
1-1 Niels ten Hoeve (44.)
2-1 Danny Jacobs (66.)
2-2 Koen Klosters (86.)
2-3 Milan te Riele (110.)
Toeschouwers: 1.200
Opstelling Luctor et Emergo: Berends, Boddeman, Jacobs, Poelakker, Cekic, De Ruiter, Bolkenstein, Middelkamp, Groothedde, Niels ten Hoeve, Lars ten Hoeve.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*