Belangrijke zeges Stevo, De Zweef en Rigtersbleek

Niels Wigger legt aan voor de 1-0 bij Stevo-Tubantia (foto: Website Stevo)

Quick’20 is het even kwijt. Zondagmiddag werd voor de derde keer op rij verloren. Nu met 2-1 tegen het laaggeklasserde UDI’19. HSC’21 sleepte in de slotminuten een zege weg uit De Vliert tegen Jong FC Den Bosch. In de sterk genivelleerde 1e klasse E boekten Stevo (tegen Tubantia), De Zweef en Rigtersbleek belangrijke overwinningen.

Derde Divisie B
Nadat het acht wedstrijden lang bijna vanzelf leek te gaan zit Quick’20 nu in een fase waarin het allemaal niet meezit. De nederlagen tegen de sterke tegenstanders Hercules en De Dijk waren geen schande, maar thuis tegen UDI’19 hadden de Oldenzalers ongetwijfeld op een ander resultaat gehoopt. In UDI’19 trof Quick’20 een stugge en fel spelende tegenstander, die Quick’20 het initiatief gunde, maar weinig weg gaf. Toen de bezoekers direact na rust via Raoul Oomen ook nog de leiding namen, ging Quick’20 meer en meer va banque spelen, maar zonder resultaat. In de counter zorgde Sam Wassenberg vijf minuten voor tijd voor de beslissing. Tim Zwienenberg deed in de slotminuten nog iets terug, maar dat was te laat om de wedstrijd nog te kantelen.

Na eerdere gelijke spelen tegen de beloften van De Graafschap en Achilles’29 leek HSC’21 ook in een leeg Stadion De Vliert tegen FC Den Bosch punten te verspelen. Cenk Uguz bezorgde HSC’21 uiteindelijk toch nog de overwinning. De Haaksbergenaren hadden het aanvankelijk lastig tegen de goed voetballende beloften van Den Bosch, die na elf minuten verdiend op voorsprong kwamen door Daan Disveld. Gaandeweg de eerste helft kwam HSC’21 beter in de wedstrijd, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Joost Exterkate de gelijkmaker aantekende. In de resterende kwartier ging HSC’21 op zoek naar de overwinning en dat lukte dus door de late treffer van Cenk Uguz.

1e klasse E
De Zweef, Rigtersbleek en Stevo hebben na hun ovberwinningen van zondag weer wat meer lucht in de 1e klasse E, waarin de verschillen tussen de teams minimaal zijn. De Zweef en Longa’30 kregen veel kansen, maar scoorden lange tijd niet. Dat lukte pas vier minuten voor tijd toen Stijn Klein Robbenhaar in de rebound De Zweef naar de overwinning schoot. Dat Stevo met 3-1 wist te winnen van Tubantia, mochten de gasten zich vooral aantrekken. De Hengeloërs kregen voor rust kansen te over, maar kwamen maar niet tot scoren. Stevo sloeg daartegen twee keer keikard toe. Niels Wigger schoot al in de openingsfase de 1-0 binnen en Roy Wigger zette met de tweede Geesterse treffer de wedstrijd op de kop. Na rust was de wedstrijd beter in balans en besliste Roy Wigger met zijn tweede het duel. Uiteindelijk scoorde Tubantia via Carlos Jonkers alsnog, maar die treffer kwam veel te laat. Rigtersbleek pakte op bezoek bij Quick 1888 in Nijmegen drie lekkere punten mee. Teun Golbach en Milan Verschoor bezorgden de Enschedërs de overwinning. TVC’28 sprokkelde op bezoek bij Heino een verdienstelijk punt. Sjoerd Oosterik tekende voor de gelijkmaker: 1-1. TVC’28 blijft weliswaar laatste, maar houdt de ploegen boven zich in het vizier.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*