Alle beslissingen zijn gevallen – op één na

ATC'65 viert lijfsbehoud na de winst bij KOSC. (foto: Robert Reijmerink)

Voor de derde week op rij liet Luctor et Emergo de kans glippen om het kampioenschap binnen te slepen in de 2e klasse J. Op bezoek bij Voorwaarts Twello verloren de Almeloërs met 1-0. Omdat de enig overgebleven concurrent Schalkhaar wel de volle buit pakte bij WSV, eindigen beide teams in punten gelijk. Donderdag volgt daarom een beslissingswedstrijd op het veld van Excelsior’31 in Rijssen. In de andere afdelingen zijn alle beslissingen gevallen en begint komende week de nacompetitie.

Luctor-middenvelder Sten Middelkamp kondigde vrijdag op deze site al aan dat het wel eens een lastige wedstrijd kon worden tegen Voorwaarts. Dat bleek uit te komen. Niels Peereboom maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd en het lukte Luctor et Emergo daarna niet om het ene broodnodige puntje binnen te slepen. De Almelose club zal zich nog één keer moeten zien op te laden, voor het beslissingsduel tegen Schalkhaar. Dat zal vooral een mentale kwestie zijn, nu Luctor uit de laatste vier duels slechts twee puntjes peurde.

Zaterdag
In de 1e klasse D waren alle beslissingen al gevallen. Toch was de enorme oorwassing van het al gedegradeerde De Esch tegen kampioen Berkum ongekend, het werd in Zwolle 12-1. De meeste van de Twentse vertegenwoordigers is deze afdeling bivakkeerde vrijwel het gehele seizoen onderin. Uiteindelijk degradeerden behalve De Esch ook Hulzense Boys. DETO moet via de nacompetitie het vege lijf zien te redden.  Ook SVZW kende een teleurstellend seizoen, dat geen titel of nacompetitieplek opleverde.

Ook de 2e klasse H lag al voor dit weekend in een beslissende plooi. Sparta Enschede en Enter Vooruit spelen nacompetitie voor promotie, Hellendoorn moet zich via de herkansing proberen veilig te spelen en Quick’20 degradeerde roemloos zonder één enkele zege. In de 3e klasse D stond er ook weinig meer op het spel. Voorwaarts was al kampioen, Oranje Nassau en Blauw Wit’66 krijgen nog een kans op promotie, RKSV en SVVN spelen nog nacompetitie tegen degradatie en Rijssen Vooruit en Lemele degradeerden. In de 4e klasse D kaapte Sportlust Glanerbrug het laatste nacompetitieticket voor de neus van Daarlerveen weg, door het onderlinge duel met 2-0 te winnen. ASV’57 was al kampioen. Naast Sportlust spelen ook Achilles Enschede en PW nog nacompetitie voor promotie.

Zondag
Ondanks een spannende competitie met weinig krachtsverschillen waren opvallend genoeg na de voorlaatste speeldag vrijwel alle beslissingen in de 1e klasse E al gevallen. Stevo en TVC’28 moeten in de nacompetitie nog aan de bak om handhaving te bewerkstelligen, de overige Twentse teams speelden zich veilig. In de 2e klasse J was het behalve bovenin ook onderin nog spannend. ATC’65 speelde zich veilig door met 2-0 te winnen van KOSC. Voor de club uit Ootmarsum betekende dat rechtstreekse degradatie. PH moet noodgedwongen nog enkele wedstrijden spelen na een 7-2 overwinning op SDC’12. Ze kwamen daardoor uit op een herkansingsplek, maar de nacompetitie is een wassen neus, omdat PH na dit seizoen stopt met zondagvoetbal. SDC’12 en BWO spelen nacompetitie voor promotie en ook Luctor et Emergo krijgt nog een herkansing als het donderdag geen kampioen weet te worden.

In de 3e klasse A verzekerde DSVD zich van de derde periode door Reutum met 2-0 te verslaan. Opmerkelijk, want DSVD eindigde als negende en speelde zich pas vorige week veilig. De nummers 2 en 3 (Suryoye en NEO) staan met lege handen, omdat eerder al Victoria’28 en Eilermark de 1e en 2e periode wonnen. Vodigo was al kampioen. Onderin degradeerden De Tubanters en AJC’96 en gaan Oldenzaal en WVV’34 op voor de herkansing.

In de 4e klasse A verzekerde Hengelo zich van de 3e periode na een 5-1 overwinning op UD Weerselo. Hengelo herstelde zich daarmee prima van een zwakke eerste seizoenshelft. Voor UD Weerselo is door deze nederlaag het doek gevallen. Zij dalen net als La Premiere af naar de kelder. Vasse en RSC krijgen in de nacompetitie nog een kans op lijfsbehoud. Saasveldia was al kampioen. Losser en Borne spelen naast Hengelo nog voor promotie. In de 4e klasse B pakte EMOS ondanks een 4-1 nederlaag tegen Rood Zwart de derde periode. Ook Avanti Wilskracht en LSV speelt nog om dit toetje. Barbaros werd al eerder de overtuigende kampioen. Onderin was Hoeve Vooruit al enige tijd gedegradeerd. TVO speelde zich definitie veilig, zodat GFC en Het Centrum de herkansing in moeten.

In de 5e klasse A stond er weinig meer het het spel en dat verklaarde misschien een aantal bizarre uitslagen. Zenderen Vooruit schoot zich warm voor de nacompetitie met een 14-1 overwinning op Manderveen en kampioen Sportlust Glanerbrug behaalde de dubbele cijfers tegen Vosta: 11-0. Naast ZV spelen ook UDI en Fleringen nacompetitie voor promotie. Ook in de 5e klasse B was alles al beslist. Buurse is kampioen, Diepenheim en Bentelo spelen nacompetitie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*