Achilles’12, PH en BWO verrassen hoogvliegers

NEO in de aanval tegen AJC'96

In de 2e klasse J blijven de verrassende uitslagen elkaar opvolgen. Ook deze week hadden de teams uit de kop van de ranglijst het weer lastig. Zo boekte Achilles’12 een knappe 3-0 zege bij koploper Robur et Velocitas. PH boekte zelfs de eerste zege tegen het hooggeplaatste Voorwaarts Twello. In de 3e klasse A blijft NEO koploper na een krappe zege op AJC’96.

2e klasse J
In Apeldoorn sleepte Achilles’12 een verrassende 3-0 overwinning uit het vuur bij Robur et Velocitas. De Hengeloërs speelden een sterke wedstrijd en boekten een verdiende zege. Zo mogelijk nog verrassender was de overwinning van PH bij Voorwaarts. De club uit Twello was fantastisch begonnen aan het seizoen maar dolven met 3-1 het onderspit tegen de Almeloërs, die pas zijn eerste seizoenszege boekten. Ook BWO deed van zich spreken door WSV met 4-1 terug te wijzen. Van de ploegen uit de top presteerde Luctor et Emergo wel naar behoren. het wees SDC’12 resoluut met 5-0 terug. Door de nederlagen van de concurrentie staat Luctor nu tweede achter Schalkhaar, dat wel won. ATC’65 werd daarvan het slachtoffer: 2-1. MVV’29 boekte in de staart van de ranglijst een belangrijke zege tegen Helios uit Deventer: 1-0. KOSC had een slechte middag. Tegen het tot vandaag nog puntloze Colmschate werd met 3-1 verloren.

3e klasse A
In 3A lijkt al een tweedeling te ontstaan tussen de top zeven en de rest. Vrijwel alle ploegen bovenin wonnen hun duel. Uitzondering was Victoria’28 dat hard onderuit ging bij het ogenschijnlijk ontwaakte Eilermark: 4-0. Ook Reutum, dat thuis met 2-0 klop kreeg van buurman De Tukkers, verloor in het linkerrijtje. NEO blijft aan kop al was de zege tegen hekkensluiter AJC’96 erg magertjes: 2-1. Vogido blijft de naaste achtervolger na een 3-1 zege bij DSVD. SC Enschede walste over Oldenzaal heen (7-2) en blijft ook goed meedoen. Dat geldt ook voor Suryoye Mediterraneo dat al bijna net zo ruim won bij Juventa’12: 1-5. De Tubanters is van de hatelijke nul al na een 1-1 gelijkspel bij WVV’34.

3e klasse B en C
In de 3e klasse B verdiende Twenthe een verdienstelijk punt bij het hooggeplaatste Witkampers. De club uit Goor blijft nog wel hangen in de onderste regionen. Bon Boys verraste in 3C koploper DVV uit Duiven. De Haaksbergenaren komen daardoor op drie punten van de koppositie.

4e klasse A
In 4A gaat promovendus Losser nu alleen aan kop na een 4-2 zege op Borne. Sportclub Overdinkel verspeelde de gedeelde koppositie door een 0-1 thuisnederlaag tegen Almelo. Berghuizen blijft aanhaken na een riante 4-0 overwinning in Vasse. Enter verspeelde juist wat terrein doordat het zich thuis liet verrassen door Sportlust Vroomshoop: 2-3. La Première herstelde zich van de beschamende 12-0 nederlaag tegen Saasveldia door UD Weerselo op 1-1 te houden. Hengelo en De Lutte deelden de punten ook: 3-3.

De wedstrijd RSCSaasveldia werd in de rust gestaakt na een trieste gebeurtenis. Een vrijwilliger van RSC kreeg een hartaanval en overleed op weg naar het ziekenhuis.

4e klasse B
Zonder zelf te spelen (de wedstrijd tegen BSC Unisson werd uitgesteld vanwege de Military) deed Barbaros goede zaken. Achtervolgers FC Aramea (1-1 tegen Het Centrum) en Avanti Wilskracht (1-1 bij Rood Zwart) kwamen namelijk beiden niet tot winst. LSV en Hector sluipen omhoog op de ranglijst na overwinningen op respectievelijk EMOS (3-1) en TVO (1-3). GFC en Hoeve Vooruit kwamen niet tot scoren en dat gold ook voor Markelo, dat tegenstander Rietmolen wel zag scoren. Een slechte beurt voor Markelo, want Rietmolen was nog zonder punten.

4e klasse H
In 4H speelde Holten op eigen veld teleurstellen met 2-2 gelijk tegen Diepenveen. Holten raakt daardoor de aansluiting met de kop wat kwijt.

5e klasse A
In 5A dendert Sportlust Glanerbrug door. Dit keer werd Manderveen het slachtoffer: 0-8. DTC’07 (4-1 winst bij Heracles) en Zenderen Vooruit (1-0 bij Bornerbroek) blijven nog wel in het spoor. De Wesselerbrinkderby Enschedse BoysUDI werd met 2-1 gewonnen door de thuisclub. SVV’91 won bij Fleringen (0-2) en TVV was sterker dan het nog altijd puntloze Vosta: 3-1. LangeveenPhenix eindigde onbeslist: 1-1.

5e klasse B
Buurse is in 5B de nieuwe koploper door een 1-0 overwinning bij Meddo en omdat Neede zich in de burenruzie tegen Lochuizen liet verrassen. Diepenheim profiteerde niet, door met 1-1 gelijk te spelen tegen buurman EGVV. Bentelo was verrassend genoeg veel te sterk voor Haaksbergen: 6-0. Delden ging onderuit bij Haarlo in een doelpuntrijk duel: 5-3

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*