Meer over Het Twentse Voetbal

Waarom deze website?
Met het toenemen van het aantal media lijkt de aandacht voor het amateurvoetbal in de regio Twente opvallend genoeg juist te verschralen. De gevestigde media hebben alsmaar minder kolommen of minuten beschikbaar en op het Internet is van alles te vinden, maar is het lastig tussen het vele kaf het koren te vinden. Bovendien is het opmerkelijk dat Twente nog geen eigen regionale voetbalsite had. Terwijl we deze regio in alle opzichten gerust voetbalmaf mogen noemen. Het Twentse Voetbal wil het podium zijn waar het regionale voetbal de aandacht krijgt die het verdient. Op termijn althans, want omdat gestart wordt met een minimaal redactieteam, is het onmogelijk om heel veel aandacht te geven aan alle interessante wedstrijden die ieder weekend worden gespeeld.

Wat kun je verwachten van Het Twentse Voetbal
Een website die uiteraard de actualiteit brengt, maar vooral ook meer dan dat. Interviews, voor- en nabeschouwingen, allerlei rubrieken en (foto) reportages. Daarbij hebben we zeker ook aandacht voor het verhaal achter het nieuws. En voor wat de laatste jaren ‘voetbalcultuur’ is gaan heten: al het moois dat normaal vaak onder de oppervlakte verscholen blijft. Ook hebben we veel aandacht voor de historie van het Twentse voetbal.

Wat doen we niet
Het Twentse Voetbal beperkt zich tot het amateurvoetbal. FC Twente en Heracles Almelo krijgen al zoveel aandacht in de landelijke en regionale media, daar kunnen wij geen toegevoegde waarde bieden. Een uitzondering maken wij voor de voetbalhistorie. Daar zullen de (voormalige) profclubs vast wel eens voorbij komen. Al was het maar omdat deze maar al te vaak nog voortleven in huidige amateurverenigingen. Wat we ook niet zijn is een doorgeefluik voor wedstrijdverslagen en berichten van clubwebsite en knip- en plak-knutselaar van andere media. Het Twentse Voetbal wil een aanvulling zijn op de bestaande media.

Wat is Twente eigenlijk?
Dat is best een goede vraag. Er is namelijk geen ultieme definitie van het Twentse grondgebied. Als we het helemaal volgens de klassieke regels doen – en zoals het volkslied voorschrijft – is Twente alles wat tussen Regge en Dinkel ligt. Wij houden ons echte aan de meeste zakelijke en daarom misschien ook wel saaie definitie van Twente: die van de Plusregio. Daartoe behoren veertien gemeenten: Enschede, Hengelo, Almelo, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand, Oldenzaal, Dinkelland, Haaksbergen, Wierden, Losser, Borne en Tubbergen. Dus inclusief hele of half Sallandse dorpen als Holten en Hellendoorn. Maar ook zonder Kloosterhaar, dat weliswaar voor een piepklein deeltje in Twenterand ligt, maar grotendeels in Hardenberg en Sibculo (ook Hardenberg), waarvan de plaatselijke SVV’56 in het verleden uitkwam in de Twentse voetbalbond.

Hulp gevraagd
Om de site tot een succes te maken is hulp van de clubs en liefhebbers uit de regio onontbeerlijk. Heb je een nieuwstip of een tip voor een rubriek, heb je een mooie foto gemaakt die je graag wilt delen of wil je graag een redactionele bijdrage leveren aarzel dan niet om .